вторник, март 10, 2009

... И понякога оставаме с впечатлението, че тези страховити думи само ни пречат да разбираме. По този начин Учените изглеждат Недостижими и едвали могат да бъдат заподозрени в Незнание на Нещо. В края на краиащта от научна гледна точка е престъпление да не знаеш всичко.
Но понякога е малко трудно да се разбере знанието на учения, понеже то като че не се връзва със собствения ни житейски опит. С други думи, Знанието и опитът не говорят непременно на един и същи език. Но нима не е по-ценно познанието, което произтича от опита, в сравнение със знанието, което не произтича от него? За някои от нас е съвсем очевидно, че мнозина учени имат нужда да излязат и да поемат малко чист въздух - да походят по тревата, да поговорят с животните. Нещо такова.
- Много хора говорят на животните! - каза Пух.
- Може би, но...
- Не твърде много обаче слушат - продължи той. -Това е проблемът!
С други думи, може да се каже, че Да Знаеш означава повече от това, да бъдеш прав.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots