понеделник, март 09, 2009

Огън, Земя, Въздух и Вода

Така, както един човек е роден плувец и предпочита заниманията във водата, а друг е роден бегач и се чувствува най-добре стъпил на земята, всеки един от нас е моделиран от характеризиращите го елементи по начин, определящ индивидуалната му същност. Освен ако не му се противопоставяме, разбира се. Например хора, у които е застъпен в твърде голяма степен един от елементите, се чувствуват раздвоени и компенсират тази нестабилност, люшкайки се в обратната посока. Ето защо е важно да познавате своите градивни елементи, или — с други думи — да се отнасяте към себе си така, че да позволите на истинската ви природа да се изяви максимално.
Дванадесетте знака на зодиака се представят с по един елемент. И тъй като те са четири (Огън, Земя, Въздух и Вода), — на всеки съответствуват по три знака. Елементите се подреждат в точна последователност и обхождат звездната карта както следва:
ОГЪН Овен
ЗЕМЯ Телец
ВЪЗДУХ Близнаци
ВОДА Рак
ОГЪН Лъв
ЗЕМЯ Дева
ВЪЗДУХ Везни
ВОДА Скорпион
ОГЪН Стрелец
ЗЕМЯ Козирог
ВЪЗДУХ Водолей
ВОДА Риби
Смята се, че знаците с един и същ елемент са най-съвместими и е важно това да се знае, когато изучавате своята звездна карта или я сравнявате с тази на друг човек. Съществено е да се разбере, че тези елементи символизират реалните заложби у вас, а не някаква абстрактна концепция.
Както е показано в диаграмите, всяка група от три знака в даден елемент оформя триъгълник. Този триъгълник е известен в астрологията като "тритон", или това са най-хармоничните взаимни разположения, показващи посоката на свободното преливане на енергиите. Така например, ако имате планета в огнен знак, а вашият партньор има планета в друг огнен знак, това несъмнено е плюс.
ТРИЪГЪЛНИК НА ОГНЕНИТЕ ЗНАЦИ
Енергията на Огъня е излъчваща. Тя е възбуждаща и ентусиазираща. Огнените хора са спонтанни, бързи, преливат от енергия.
Те могат да изглеждат самовглъбени или твърде обективни. Притежават висок дух, самоуважение, ентусиазъм, непреодолимо желание за себеизява, както и огромен стремеж към свобода. Те са нетърпеливи, особено по отношение на земните и водни знаци, защото се страхуват, че Водата ще залее техния Огън, а Земята ще ги задуши с практичността си. Затова са най-съвместими със събратята си, или с Въздуха, който разпалва пламъка на страстта им към живота и стимулира с нови идеи техните 'активни натури. Но Огънят може лесно да се отегчи от интелектуалните размишления на Въздуха, освен ако те не се превърнат бързо в действие.

КЛЮЧОВИ ДУМИ ЗА СЛЪНЦЕТО
Слънцето е същността на всяка личност. Когато си мислите защо сте тук, къде сте се запътили и какво ви кара да се чувствувате зна¬чими, то вие се намирате в полето на действие на вашето Слънце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots