четвъртък, март 05, 2009

„За" или „против"

" Философията на моето Усещане и Разбиране " - ли предопределя състоянието, или състоянието избира - Моята философия ?
Всички знаем /... с малки изключения... / , че мирът е по-добър от войната .
Ако съществува сложен проблем, е по-лесно да бъде решен съвместно но въпреки това войните продължават, има престъпници има корупция .
И в обществото става все по-модерна странната фраза: „Това са си ваши проблеми!"
Християнската етика /нравственост/ формулира своите заповеди - критериите за „нормалното" поведение на човека, - преди две хиляди години, но и досега осъществяването им е проблем за мнозина. Защо ли ?
Защото не е достатъчно да разбираме - какви е Необходимо да бъдем. Необходимо е да бъдем такива харесващи се първо на себе си .
Тайната се състои в това, че любовта ни към Другия - може да бъде естествена само когато - има хармония в самите нас.
Всички знаят, че трябва да се отнасяш добре с хората, че е хубаво да се усмихваш, и също така добре знаят колко трудно е да се усмихнеш сутрин дори на съседа си, ако настроението ти е лошо и цяла нощ ти е било тъжно .


Има хора, които без каквито и да било специални методи могат по свое желание да предизвикват у себе си състояние на комфорт въпреки обстоятелствата.
Тъкмо тези хора са и по-здрави, и по-успели в живота. Те се уморяват но и възтановяват бързо , по-добре разбират себе си и другите, по-свободни са в общуването и много често постигат желаните мечти и цели.

Притежавайки способността да премахнем своето напрежение, невинаги разбираме защо другите не могат да направят това. Възможността да управляваш състоянието си по своя воля - трябва да стане по естествен начин , не чрез налагане от вън !?
Търсете го й вие, то е скрито във вас !
Ако искаш да видиш истината,
не бъди „за" или „против".
Борбата между онова, което обичаш, и онова,
което не обичаш, е "болест на съзнанието".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots