петък, март 27, 2009

Планета на кармата

Жребий, карма, съдба, – наречаме го по много начини - е закон на справедливостта, който някак си, но не случайно, определя нашата раса, нашата физическа структура и някои от нашите ментални и емоционални черти.
Важно нещо, което е необходимо да разберем е, че можем да работим в съгласуваност с нашия основен модел.
Именно тук идва свободната воля. Ние сме свободни да избираме и да разпознаваме в рамките на нашето разбиране, и, ако правилно използваме нашата сила на избор, нашето разбиране расте. Тогава, направил избор, човек трябва да приеме и последствията на своя избор и да се оттласне от това.
Психологичното правило казва, че когато вътрешната ситуация не е съзнателна, това се случва отвън като съдба. Тоест, когато индивидът... не съзнава своите вътрешни противоречия, светът трябва по необходимост да разработи конфликт и да се разкъса на противоположни половини.

Това, което става с човек, е неговата характеристика.
Той представлява модел и всичките му части съвпадат.
Според протичането на живота му те един по един застават на място в съответствие с предопределения замисъл.
К.Г.Юнг


Следователно, рождената ни карта показва творческото използване или неправилното употребяване на нашите сили в миналото. Ако приемем идеята за силата на ума и волята на индивида, тогава трябва да приемем също и идеята, че сме отговорни за своята съдба и проблемите, както е показано в рождената карта.
Тогава можем дори да кажем, че рождената карта показва само кармата. Можем да предположим, че всичко в картата произтича от нашите минали действия, постижения и желания.
Въпреки, че в много трудове само Сатурн се нарича “планета на кармата”, това е прекалено опростяване.

Сатурн


Много астролози смятат, че Сатурн, често наричан “Лорд на Кармата”, представя основният кармичен проблем в живота на всеки индивид. Планетата Сатурн е получила названието “Лорд на Кармата” не защото е единствен елемент в картата, който символизира аспектът на личната карма, а защото положението и аспектите й показват къде ще срещнем нашите най-характерни и концентрирани изпитания, а също и къде най-често изпитваме болка и фрустрация.
А понеже разпространената концепция за кармата е, че тя е негативна и трудна, изпитанията на Сатурн се смятат от мнозина за идентични с действието на “кармата”. Това, разбира се, е грубо опростяване, а също неправилна интерпретация на онова, което в действителност е кармата. Много по-точно би могло да се каже, че в рождената карта Сатурн (особено в съответствие с домовата му позиция и аспектите съвпад, квадратура и опозиция) показва къде е концентрирана нашата “трудна” карма. Тези проблематични аспекти на Сатурн показват кристализиращите се привични модели на мислене и действие, които възпрепятствуват протичането на творческата ни енергия.
Такъв аспект може да покаже минало неправилно използуване на талант или сила, които сега трябва да дисциплинираме и пренасочим в конструктивни канали. Именно в тази област е необходима радикална корекция на нашия подход или позиция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots