четвъртък, февруари 12, 2009

Пингвините - пухени сладкиши






Пингвинът е един от 17-те нелетящи птици, които живеят само в северното полукълбо.Повечето от 17-те вида не живеят в Антарктика, а между 45° и 60° , където отглеждат поколението си.Някои пингвини населват умерените региони, а други живеят на Екватора.

Основни черти

Ниският, късокрак вид на пингвините е спечелил симпатията на хора от цял свят.Техният размер е около 35см височина и приблизително тежат 1кг (за малкият син пингвин), до 115см и 25-40кг (при кралският пингвин).Повечето са черни на гърба и бели на корема.Пингвините са ограничени от към цветове, рядко се срещат червени или жълти ириси на очите на някои видове;червени клюнове и крака също се срещат рядко;жълти кичури на веждите се срещат при три вида от Eudyptes; и оранжево на главата, вратът, гърдите се срещат само при кралският и императорският пингвин.


Много черти на пингвина определят живота му, както и размера на тялото и географско положение.Хронологията на размножаването може да варира според района, в който живее вида.Повечето видове се размножават веднъж годишно.Определени видове, като "наметалото",африканският пингвин и малкият пингвин имат поколение два пъти в годината.Кралският пингвин се размножава два пъти на три години.

Размножаването на императорският пингвин започва през есента, вероятно за да може малкото да се роди през пролетта ,когато има по-големи шансове за оцеляване.
Възрастните пингвини сменят всичките си пера веднъж годишно заедно с размножителният период.Докато линее птицата не може да влиза във водата, а вместо това се оттегля в колективно линеене на определени места, обикновено на места със завет, далеч от групата.
Главни врагове на пингвините в океана са леопардовия тюлен и косатката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots