понеделник, февруари 09, 2009

РАДОСТТА НА ДУШАТА


Винаги получаваме само онова, което сме готови да имаме. Външното намерение безупречно изпълнява поръчката ни. Имаме онова, което имаме - съобразно с шаблона на светоглед ни и представата за собственото ни място в света.

Когато най-малко очакваме, животът ни отправя предизвикателство, за да изпита смелостта ни и волята ни за промени. И в този миг няма никакъв смисъл да се преструваме, че нищо не се е случило, или да се оправдаваме, изтъквайки, че още не сме готови.
...Завет великите ни дават, живота си да извисим
така, че стъпки да остават,
когато пътя извървим...
Не казвай със печал бездънна:
"Животът празна е заблуда!" – че мъртва е душата сънна,а всяко нещо крие чудо...

Настройвайте се всеки ваш ден да бъде празник, независимо че сте на работа и че битът изисква постоянни грижи. Така животът ви ще стане по-лесен и изпълнен с положителна енергия.


Самата дума „празник" носи положителна енергия, заредена е с радост, с жизненост и премахва монотонността. Ако сутрин си кажете няколко пъти: „празник", „радост", „веселие" и др., вие внасяте енергиите на тези думи в деня си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots