вторник, февруари 24, 2009

Когато силно желаеш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да го постигнеш !

Мъдрият Човек - умее да губи - премерено . Той не се преструва, че поражението му е безразлично, използвайки фрази като “Е добре, това не е чак толкова важно.”

Или:”Всъщност аз изобщо не съм искал това.” Той приема поражението като поражение и не се опитва да го превърне в победа - при тези условия.
Горчива е болката от раните, безразличието на приятелите, самотата на загубата. В подобни моменти той си казва:”Борих се за нещо и претърпях неуспех. Загубих в началото.”
Тези думи му дават нови сили. Той знае, че няма човек, който винаги да печели, и умее да различава успехите от грешките си.

Когато силно желаеш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да го постигнеш. МЪДРИЯТ ЧОВЕК знае това .
Ето защо той много внимава за своите мисли. Зад добрите намерения се крият чувства и емоции ... , които никой не иска да признае дори и пред себе си: отмъстителност, самоунищожение, вина, страх от победата, злорадстване над чуждото нещастие, чувство за малоценност...


Вселената не ни съди: тя само ни съдейства да постигнем онова, което желаем. Ето защо МЪДРИЯТ ЧОВЕК има смелостта да погледне - в сенчестите кътчета на душата си, за да разбере дали не иска за себе си нещо, което е грешно.
Той винаги обръща внимание на мислите и интуицията си...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots