вторник, февруари 24, 2009

Но защо не говориш - така открито за стратегията си ?

... Идва ден, в който съвсем неочаквано Мъдрия Човек открива, че не се бори с предишния ентусиазъм.
Продължава да прави всичко онова, което е правил и преди, но му се струва, че всяко негово действие - е лишено от смисъл. В подобен момент той няма друг избор, освен да продължи да бъде Справедлив и да не се отказва от своя път.

Знае, че отново ще почувства Вдъхновение и решава да се поразходи - да разгледа Света , да почерпи опит , да усети Красотата.
МЪДРАТА ЛИЧНОСТ - задържа вниманието си върху - НА ПРЪВ ПОГЛЕД НЕЗНАЧИТЕЛНИ НЕЩА - дори когато всичко изглежда безполезно.
Скоро ПРОЗРЕНИЕТО пак ще дойде и ЛЕКИЯ ШУМ ще е достатъчен, за да върне РАДОСТТА И УСМИВКАТА на лицето й .

МЪДРАТА ЛИЧНОСТ -не винаги споделя с другите това, което знае за пътуването - наречено " Живот ".
Който помага, и на него ще помогнат, затова трябва да предаде на другите онова, което е научила - избирайки , разбира се подходящия момент и време.
Ето защо тя сяда до огъня и разказва как е преминал денят й.

Някой от приятелите й пошепва:”Но защо не говориш така открито за стратегията си? Не виждаш ли, че като постъпваш по този начин , много често объркваш другите !?

Мъдреца само се усмихва и нищо не отвръща. Знае, че ако в края на пътуването си - пристигне в един безлюден рай, то тогава " битката " не си е струвала труда.




Той е разбрал, че чрез самотата - Бог ни учи на общуване.
Чрез яростта - ни показва колко ценно е спокойствието.
Чрез скуката - подчертава значимостта на приключението и на освобождаването от напрежението.
НЕОБХОДИМО Е ДА - използваме мълчанието, за да се научим да поемаме отговорност за думите си.
НЕОБХОДИМО Е ДА - Използваме умората,настъпила от извършнането на различни дейности - за да оценим събуждането.
НЕОБХОДИМО Е ДА - тълкуваме определена болест, за да разберем ,че здравето е благодат.
НЕОБХОДИМО Е ДА - разберем силата на огъня, за да ни да оценим по - добре водата. Да ценим - Земята, за да разберем колко е необходим и важен Чистия въздух. Да помислим за смъртта, за да ни осъзнаем - значимостта на живота.
МЪДРАТА ЛИЧНОСТ - дава, преди да са му поискали, но премерено и в нужните граници Виждайки това, някои отбелязват:”Който се нуждае от нещо, моли за него.”
Ала той знае, че много хора не успяват – чисто и просто не успяват – да помолят за помощ. Някои от хората около него са толкова уязвими, че се разболяват от любов; жадуват за близост, а се срамуват да го покажат...
Ала воинът знае, че много хора не успяват – чисто и просто не успяват – да помолят за помощ. Някои от хората около него са толкова уязвими, че се разболяват от любов; жадуват за близост, а се срамуват да го покажат.

Мъдреца ги събира около огъня, разказва и се забавлява, разделя с тях храната си, преживява заедно с тях... На другия ден всички се чувстват по-добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots