неделя, декември 20, 2009

Ценности

Всеки човек има своя система от ценности, а вътрешното “аз” - формира нашите ценности. То ни дава трудности и противоречия в характера и акцентирането на световъзприятието. Например, аз приемам нещо, а друго не приемам, така че в моя вътрешен свят някакви две обстоятелства, обекта, стремежи никак не се съгласуват помежду си, а тяхното докосване се оказва взривно. Обаче защо не се получава така при други хора и, приблизително същите обекти в неговия вътрешен свят благополучно оживяват?

... когато казваме: аз нещо узнах, нещо постигнах, - това е което разбираме под повърхностно възприятие, зад което, въобще казано, може да не стои нищо, тоест дълбока асимилация и усвояване на възприетия материал може и да не протече: в едното ухо влязло, от другото излязло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots