четвъртък, декември 03, 2009

Силата и продуктивността

Закотвянето е безценно, защото привежда нервната система в готовност светкавично. Традиционното позитивно мислене изисква да спрете и да помислите.Дори поставянето ви в силно физиологично състояние изисква известно време и съзнателно усилие. Закотвянето въздейства мигновено и мобилизира най-големите възможности на индивида.

Котвите могат да стават все по-силни, ако се натрупат, наслоят една върху друга, ако се съберат много от същите (или подобни) продуктивни преживявания заедно върху една кумулативна основа.

Колкото по-често изпадаме в едно и също интензивно състояние и добавяме нови, силно положителнио изживявания към него, толкова повече сила и успех се добавят към котвата. Класически пример за цикъла на успеха.

Успехът поражда успех...

Силата и продуктивността предизвикват още по-голяма сила и продуктивност.


Cute Images Photo Sharing Funny Pics

Крайният вариант на схемата, по която се поставя котва в подсъзнанието на човек, трябва да изглежда по следния начин:

1.

Изясняване на специфичния резултат, за който изкате да използвате дадена котва и специфичното състояние, което ще има най-голям ефект за постигането на този резултат.
2.

Очертаване на основната линия на преживяването.
3.

Поставяне на индивида в желаното състояние, като се използват словесни и несловесни образци за общуване.
4.

Използване на остротата на вашите сетива, за да определите кога е достигната кулминацията на състоянието(изживяването) и точно в този момент да се подаде дразнител(котва).
5.

Проверяване на действието й като:

А. Промените физиологичното състояние, за да прекъснете изживяването.

Б. Задействате отново дразнителя(спусък) и отбележите дали се постига желаното състояние.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots