вторник, декември 29, 2009

Десетте Илюзии

Да ги разберем добре ... и като се сблъскаме с тях, да можем да ги разпознаем.

1. Нуждата съществува.
2. Неуспехът съществува.
3. Разединението съществува.
4. Недостигът съществува.
5. Изискването съществува.
6. Присъдата съществува.
7. Осъждането съществува.
8. Ограничеността от условия съществува.
9. Превъзходството съществува.
10. Невежеството съществува.


Първите пет от тях са Физическите Илюзии, свързани с живота на твоето физическо тяло.



Следващите пет са Метафизическите Илюзии, свързани с нефизическата действителност, действителността извън физическия свят.

Да се опитаме да разберем как всяка от тях е била създадена и как е засегнала живота ни.

И преди обсъждането да приключи ще разбереш как можеш да отстраниш всяка последица от тези илюзии, която би желал да отстраниш...


А сега, като първа стъпка в процеса на всяко открито обсъждане, трябва да бъдеш готов да прогониш недоверието си към всичко, което чуеш. Ще бъдеш поканен да го сториш тук. Моля те, откажи се временно от всички предишни представи и знания, които може да си имал за Живота.

По всяко време можеш да се върнеш към тях. Не става дума да ги изоставиш завинаги, а само за миг да ги оставиш настрана, за да допуснеш, че е везможно да има нещо, което не знаеш, и знанието за което може да промени всичко. Изследвай, за миг, реакцията си на представата, че Бог общува с тебе точно сега.
В своето минало си намирал всякакъв род основания да не приемеш, че би могъл да имаш истински разговор с Бога.

Ще те помоля да оставиш настрана тази илюзия и да допуснеш, че приемаш това съобщение пряко от Мене.
За да те улесня, ще говоря за Себе Си в трето лице в голяма част от това обсъждане. Разбирам, че малко би те поизнервило, ако Ме чуеш да използвам първо лице единствено число. И тъй, въпреки че ще го правя отвреме-навреме (само за да ти напомня кой ти дава тази информация), през по-голямата част от времето ще говоря за Себе Си просто като за Бога.


Въпреки че на първо време ще ти изглежда невероятно да получаваш пряко съобщение от Божеството, разбери, че това съобщение е достигнало до тебе, за да си спомниш, най-после, Кой Си Ти Наистина и какви илюзии си си създал. Скоро ще разбереш задълбочено, че всъщност сам си предизвикал идването на тази книга в твоите ръце. Засега просто Ме слушай, когато ти казвам, че през повечето мигове на живота си ти изживяваш една илюзия.
Десетте Илюзии На Хората са много големи, могъщи илюзии, които сте създали през най-ранната част от своя жизнен опит на Земята. А всеки ден създавате стотици по-малки илюзии. И тъй като вярвате в тях, сте сътворили една културна история, която ви позволява да преживявате тези илюзии и да ги превърнете в действителност.
Разбира се, те не са наистина исглимоси.

... Но вие сте сътворили един свят на Алиса в Страната на Чудесата, в който те изглеждат съвсем истински. И като Лудият Шапкар ще отречете, че онова, което е Лъжливо, е лъжливо, а онова, което е Истинско, е истинско.
Всъщност вече отдавна правите това.
Една културна история е история, която се предава от ръка на ръка през поколения, векове и хилядолетия. Това е история, която разказвате - на себе си за себе си.
Тъй като се основава на илюзии, вашата културна история поражда по-скоро митове, отколкото разбиране на действителността...
Н.Д.Уолш

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots