четвъртък, декември 17, 2009

Общуване и възприятие




Много, много отдавна ние, хората, сме били съвсем различни. Можели сме да общуваме и да преживяваме света по начин, който малцина в съвременния свят едва-едва започват да осъзнават. Използвали сме такива форми на общуване и възприятие, които изключват мозъка, а по-скоро изхождат от свещеното пространство в човешкото сърце.
Австралийските аборигени и до ден днешен са свързани с древната паяжина на живота, която наричат "сънуване". Чрез този колективен сън или състояние на съзнанието те продължават да пребивават в сърцата си и да живеят и дишат в една реалност, която съвременният разум почти напълно е забравил.


Техните съседи, маорите от Нова Зеландия, могат в нещо като "медитация" да пресекат огромното пространство, което ги дели от САЩ. По този начин те реално се свързват и общуват с индианците хопи, за да споделят и обсъдят пророчествата си. Уговарят си срещи, без да използват каквито и да било "технически" средства. За да нахранят съплеменниците си, кахуна в Хавай разговарят с Майката Земя и я питат къде да отидат на риболов.



Тогава облаците в синьото небе приемат формата на човешка ръка, която им сочи мястото на рибните пасажи. Високо в планините Сиера Невада в Колумбия, Южна Америка, живее едно племе, което разговаря на език без думи.

Той идва от свещеното пространство в техните сърца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots