вторник, ноември 10, 2009

ФИЛОСОФЪТ ОТ ХОЛАНДИЯ

Когато дойде светлина, и мракът изчезва.
Философът Хари Салман от Холандия написа книга – Изцелението на Европа. Той отбелязва в нея, че Азия е майка на Европа, а Америка пък е нейната дъщеря.
В София той е казал на 8 юли 1997 г., по време на първото си посещение в България: “Ние познаваме душата на Европа, която се е развивала вече 20 века, и предимно християнството я е възпитало... Но ...без участието на Източна Европа не е възможно да настъпи духовното раждане на Европа... Пространството на Балканите и Древна Гърция има огромно значение за историята на Европа...

Европейската култура се е родила в Югоизточна Европа, в Древна Гърция и Тракия. Балканите и Древна Гърция са утробата на Европа... Мистериите на Орфей са съществували отколе там. Орфей е от планината Родопа и принадлежи на Балканите... Орфеевите тайнства... са били ритуали за пречистване на душата. По време на Орфеевите мистерии е бил образуван елитът на посветените.”

Така Европа си възвръща нравствения идеал, а ние възвръщаме несправедливо потъпканото самочувствие. Ние сме коренни европейци, архетип на Европа, поезията и музиката на Орфей.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots