събота, ноември 28, 2009

Радост и спокойствие

"Това, което гъсеницата нарича свършека на света, Господ нарича пеперуда".
Ричард Бах


Един японски монах отишъл на посещение при многоуважаемия си учител, за да получи вдъхновение от неговите думи.

Преди да седнат, Учителят предложил на ученика си чай. Учителят сипвал чай, докато чашата на ученика се напълнила, а после взела да прелива по пода. -Защо продължавате за сипвате? - извикал ученикът. -Не виждате ли че разляхте чай навсякъде? Учителят отвърнал: -Твоето съзнание е като тази чаша. Как мога да налея в него нещо ново, без предварително да е опразнено от цялото умствено съдържание? Вие сте също като тази чаша. За да прозрете и осъзнаете Себе си , трябва да се стремите да опразните ума и сърцето си от всякакви лоши мисли и предразсъдъци. Когато настъпи моментът на пълното опразване, ще направите място на Вътрешната сила .

Също като пролетните води, който препускат, за да напълнят пресъхналото езеро, чувства на мир, радост, спокойствие и любов ще изпълнят покоя на вашето съществуване.

"Застанете и познайте, Своето Аз , чрез Енергията която Ви заобикаля" Замълчете за малко. Повтаряйте си тихичко "Отварям сърцето и ума си ". После се ослушайте. В последвалия покой ще изпитате една дълбока пълнота на духа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots