понеделник, януари 11, 2010

Между другото, това прилича на...

Френският учен г-н Дьо Саси, човек с голяма ерудиция, намира в Книгата на Енох няколко твърде странни твърдения, „достойни за най-сериозно изследване", както казва той. Например:
„.Авторът (Енох) определя в слънчевата година 364 дни и явно знае периодите от три, пет и осем години, след които следват четири допълнителни дни; явно в неговата система последните се отнасят към равноденствието и слънцестоенето. "
По-нататък той допълва:
„Аз виждам само един начин да бъдат обяснени (тези „нелепости"), а именно да се предположи, че авторът излага някаква фантастична система, която е можела да съществува преди времето, когато Световният потоп е променил реда в Природата."
Точно така е; и Т. Д учи, че този „ред в Природата" е бил така променен, както и поредните земни човечества. Тъй като, както ангелът Уриел казва на Енох:





„Виж, аз ти показах всички неща, о, Енох; и всички неща аз ти разкрих. Ти виждаш Слънцето, Луната и тези, които управляват звездите на Небето, които предизвикват всички действия, смяната на годишните времена и тяхното възвръщане. В дните на греш-ниците годините ще бъдат намалени... Луната ще измени своите закони... "
В онези дни, преди годините на Великия потоп, който смел атлантите и променил повърхността на цялата Земя (следствие на това, че „Земята " (или нейната ос) се наклонила), Природата - геологически, астрономически и космически - въобще не би могла да е същата, именно защото Земята се наклонила. Цитираме думи от Книгата на Енох:
„И Ной възкликнал в мъка: „Чуй ме, чуй ме, чуй ме!" - трижди. И казал той... „Земята се труди и се тресе мощно. Несъмнено, аз ще загина заедно с пея. "
Между другото, това прилича на една от многото „непоследователности", срещани в Библията, ако бъде четена буквално. Тъй като най-малкото, което може да се каже, е, че този страх е много странен за онзи, който е „придобил милост в очите на Господа" и на когото е било заповядано да построи ковчега! Но тук ние виждаме почтеният Патриарх да изразява такъв страх, като че ли той вместо „приятел" на Бога е един от Великаните, осъдени от разгневеното Божество. Земята вече се е наклонила и наводнението от водите станало въпрос на време, но въпреки това Ной явно нищо не знае за своето предназначено спасение.

.... Действително, заповедта е била дадена; заповедта на Природата и Закона за еволюцията - Земята да смени своята раса и четвъртата раса да бъде ... и да отстъпи мястото за по-добра.

Сега възниква естественият въпрос: кой е могъл да изпрати на апокрифния автор това мощно видение - към което и време преди Галилей то да се е отнасяло - че земята е можела периодично да накланя оста си? Откъде е могъл той да почерпи такова астрономично и геологично знание, ако Тайната мъдрост, от чийто извор са пили древните Риши и Питагор, е само фантазия, измислица на по-късните векове? Не е ли прочел случайно Енох, пророчески, следните редове от трудовете на Фридрих Кле за Потопа:
„ В примитивните времена положението на земното кълбо по отношение на слънцето явно се е различавало от сегашното и тази разлика е трябвало да се появи поради преместването на земната ос на въртене. "
Т.Д Балватска

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots