петък, януари 15, 2010

3-та вълна

„Третата вълна" е за онези, които мислят, че човешката история — далеч от своя край — едва-що е започнала.
Мощна приливна вълна се надига днес над голяма част от света, като създава ново, често чудновато обкръжение, в което да работим, да се забавляваме, да отглеждаме децата си или да се оттегляме от работа.

В тази объркваща среда бизнесмените плуват срещу изключително непостоянни икономически течения; политиците гледат как техните рейтинги бясно скачат нагоре и надолу; университетите, болниците и другите институции се борят отчаяно срещу инфлацията. Ценностните системи се пропукват и срутват, докато спасителните лодки на семейството, училището и държавата лудо се мятат насам-натам.

Вглеждайки се в тези бурни промени, можем да ги възприемем като изолирани факти, които сочат нестабилност, разруха и бедствие. Но ако се отдръпнем малко назад, за да погледнем по-отдалеч, стават видими някои неща, които иначе биха могли да минат незабелязано...
А.Тофлър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots