сряда, септември 09, 2009

Астро- ретроградни планети

Ако личността има точен съвпад или стелиум в определен знак и всички части на тази конфигурация са в напрегнат аспект към друга планета или планети, тогава елементът на този знак неизменно показва измерението на живота, над което тя трябва да работи по някакъв начин, или за да изрази тази енергия по-хармонично и позитивно, или просто за да усъвършенствува интензивността и обема на привързаностите в тази сфера.

Когато говориме за трансформационни процеси вследствие на любовни и сексуални взаимоотношения изследваме напрегнатите аспекти между светилата Слънце и Луна и личните планети Венера и Марс с Уран, Нептун и най-вече Плутон.

СЛЪНЦЕТО в картата има отношение към жизнената енергия, към духа, свръх Аза, мъжкия принцип. Когато имаме съвпад, квадрат и опозиция на Слънце с Плутон се забелязва стремеж към власт, екстремност, напрежение. Често пъти при такива аспекти се преживяват тайнствени срещи и връзки, които не се поддават на рационално обяснение.
Този тип хора са много взискателни към другите,често пъти арогантни и безогледни и така отблъскват истинската любов към която така силно се стремят. Вследствие на това те изживяват жестоки разочарования в интимните връзки. Напрегнатите аспекти между Слънцето и Нептун дават силна тенденция към мистика, въображение, идеализация и интуиция...


**** Слънце тригон Нептун****** Слънце опозиция Плутон**** / 26 /

Слънце опозиция Плутон / Марс съвпад Сатурн / Слънце квадрат Луна за 07.03

Наранена е тази планета

която сключва неблагоприятен ъгъл от 45, 90 ,180 градуса с друга планета. Понякога и съвпадът със Сатурн или Марс се счита ,че наранява дадена лична планета- Луна, или Венера . Тоест съвпадът също може да бъде неблагоприятен аспект. Тук орбисите играят голяма роля!

... Ако напрегнатата планета или конфигурация се намира в огнен знак – A, E, I- може би е необходимо да се контролира импулсивността и егоцентричното поведение и да се развива любов, чувствителност и търпение. Едно усъвършенствувано, дисциплинирано използуване на богатата огнена енергия е много по-ефективно и творческо от безполезните жестове на пълно пренебрежение, или себевъзвеличаване. Може би ще бъде необходимо личността да се научи, как да живее в настоящето и да развива смирение, което нараства когато се подчини на по-висша воля или на божествената сила. Други уроци, които могат да бъдат показани от напрежението в огнените знаци са: как да бъдем възприемчиви, как да приемем своите слабости и по-дълбоки потребности, как да молим за помощ когато страдаме. Огнените хора обикновено са твърде горди, за да признаят, че те също имат потребности; и тази тенденция, заедно с прекалената склонност към грубо действие като единствен начин на обноски с живота, често възпрепятствува осъзнаването на вътрешния им живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots