сряда, септември 09, 2009

4 - 8

Четвърти дом разкрива условията, които ни свързват с нашето сегашно семейството, дом, чувство за уединение, домашно спокойствие и други фактори, свързани със сигурността. Той е свързан с придобиването на личен опит в младостта и с разбиране на особените кармични връзки с родителите или с тези индивиди, които са оказвали силно влияние върху нашето възпитание. Освен това четвърти дом представя стремежът към спокойно обкръжение, в което индивидът може да чувствува загриженост и защита; онези, които имат акцент върху този дом, не само са склонни да чувствуват нужда от такова обкръжение за себе си, но са склонни също към загрижено поведение спрямо другите. (Отбележете, все пак, че определени планети в 4-и дом - особено Уран и Марс - намаляват шансовете, личността да изразява спокойствие в тази сфера на живота!)

4ти дом във Везни/8ми дом във Водолей/12ти дом в Рак_ 26

4ти дом в Скорпион/8ми дом в Риби/12ти дом в Рак_ 07


Мирът и спокойствието, към които тези хора се стремят, обикновено се търсят в много уединен начин на живот, и/или чрез отстраняване от емоционалните безпокойства на родителските отношения, или чрез физическо дистанциране, или чрез по-фин подход към съгласие със своите чувства на вътрешно ниво за сметка на родителите.
Осми дом също разкрива силна нужда от уединение и секретност, обикновено е доста трудно да опознаеш личността на вътрешно ниво. Но обратно на личността от четвърти дом, тази личност не е удовлетворена просто от секретността, защото тя също иска власт. Такъв тип личност има силна мотивация да оказва някакво мощно влияние в обществото, като при това поддържа значителна секретност; тази мотивация обикновено е от непреодолим вид, подбуждаща да се положат усилия по посока на различни цели, към които е кармично привързана. Осми дом показва минали условия предшествуващи живота, които от време на време осъзнаваме, но които все пак действуват инстинктивно и извличат голяма емоционална сила от източници по-дълбоки от съзнанието. Планетите в осми дом показват емоционално-принудителни тенденции, които се опитваме да контролираме и обикновено държим в тайна, но които при все това оказват огромно влияние в нашия живот. Трудно е да се отстранят тези подбуди само чрез сила на волята, както много хора с акцент върху Плутон, Скорпион или осми дом се опитват да правят; но тези подтици могат да бъдат трансформирани, подобрени и усъвършенствувани чрез преданост на себе-преобразуването, съчетано с интензивността на непосредственото изпитание. Себеподтискането или самоконтролът не са достатъчни да се справят с жизнените фактори, представени от планетите в осми дом. Личността трябва да се свърже с други хора и трябва да се научи от време на време да поема риск, за да позволи на енергията да протича свободно, а дълбоките чувства и подбуди да изплуват на повърхността. Следователно, осми дом може да бъде свързан с осмисляне на сексуалния опит на много животи, ценностите, свързани с интимните човешки отношения, и с отговорността, която носим при използуване на каквато и да е сила, която оказва влияние върху другите. Осми дом представя мъка по дълбоко емоционално спокойствие, което да помогне на личността отчасти да облекчи налягането, така дълго оказвано от принудителните емоции и инстинкти. Естествено, това спокойствие и удовлетвореност са свързани с душевния стремеж към окончателна сигурност и спокойствие (спасение!), които могат да бъдат постигнати само като се освободим от желанията и принудителното своенравие. Но относително малко хора с акцент върху осми дом осъзнават истинската природа на своите дълбоки стремежи. Вместо това, те обикновено търсят начини за установяване на емоционален мир, като по-скоро се опитват да удовлетворят емоциите си (с пари, секс, светска власт, “окултни занимания” и т.н.), а не да се отделят от мощната власт, която те имат над тях, и по такъв начин да изпитат емоционалният мир като естествен страничен продукт на предаността към себе-преобразуване по пътя на духовната еволюция.

Осми дом представя мъка по дълбоко емоционално спокойствие, което да помогне на личността отчасти да облекчи налягането, така дълго оказвано от принудителните емоции и инстинкти. Естествено, това спокойствие и удовлетвореност са свързани с душевния стремеж към окончателна сигурност и спокойствие (спасение!), които могат да бъдат постигнати само като се освободим от желанията и принудителното своенравие. Но относително малко хора с акцент върху осми дом осъзнават истинската природа на своите дълбоки стремежи. Вместо това, те обикновено търсят начини за установяване на емоционален мир, като по-скоро се опитват да удовлетворят емоциите си...
Но относително малко хора с акцент върху осми дом осъзнават истинската природа на своите дълбоки стремежи. Вместо това, те обикновено търсят начини за установяване на емоционален мир, като по-скоро се опитват да удовлетворят емоциите си (с пари, секс, светска власт, “окултни занимания” и т.н.), а не да се отделят от мощната власт, която те имат над тях, и по такъв начин да изпитат емоционалният мир като естествен страничен продукт на предаността към себе-преобразуване по пътя на духовната еволюция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots