петък, юли 17, 2009

Меркурий - показател за ума на човека

Меркурий, най-близката до Слънцето планета е показател за ума на човека, начина по който той общува. Меркурий е наричан в древността пратеник на Боговете, играел е ролята на посредник между тях и хората. Той винаги се намира близо до Слънцето, като се отдалечава от него най-много на 28 градуса.
Според знака на тази планета в хороскопа съдим за дарби и таланти, умения на родения. Показва също как се проявяват комуникативните ни умения, по какъв начин установяваме контакти с хората.

Във вашия личен хороскоп Меркурий се намира в знака Риби

Меркурий в Риби прави умът интуитивен, сензитивен, дълбок, алогичен и воден от чувствата. Мислите и въображението са тясно свързани, оцветени и раздвоени. По-скоро следвате инстиктите си , отколкото да се основавате на логиката и причините. Идеалисти сте, чертаете планове за бъдещето, но понякога можете да се изгубите във фантазиите си. Но тази позиция често указва и таланти в областта на изкуството. Можете да бъдете и добри застрахователни агенти...
Комуникацията чрез жестове, изображения и музика ви се отдава понякога по успешно, отколкото чрез говорене. Вие често усещате това, което другите мислят или чувстват. Имате способности на медиум или най-малкото сте много интуитивни. Прекалено чувствителни сте и когато другите ви критикуват, това ви наранява дълбоко. Понякога дори думи, които не съдържат в себе си критика или заплаха, вие може да ги изтълкувате като такива.
По природа сте нежни , симпатични и вдъхващи доверие, стремите се да видите доброто във всеки и сте склонни да прощавате. Изпитвате дълбоко състрадание и разбиране към проблемите на хората.
Меркурий в знак Риби сочи за ярко въображение и фотографска памет. Интересувате се от тайни учения , езотерика, окултизъм . Може да намирате ежедневния живот за отекчителен, да се опитвате да избягате от него, вместо да работите , за да развиете талантите си. От друга страна, заниманията с медитация, молитва или визуализация ви се отдават естественно.

Поколението с Меркурий в риби и Нептун в Стрелец идеализират прогреса в живота, развитието на личността, знанието, просветлението и духовните ценности, издигат правото на свободното неограничено образование и правото на свободно неограничено разширение/развитие/престъпване на граници независимо от произхода и принадлежността към определена държава/общество/колектив, всеки трябва да има право да научи, да разбере, да опита и да пътува независимо от личните възможности, заслуги и ценности.



ЛУНА В КОЗИРОГ
Вие имате нужда от ясна цел, която да осмисли живота ви. Не се задоволявате с малки постижения, винаги преследвате цели, които да ви отведат далеч нагоре в социалната или служебната йерархия.

Дисциплинирани сте, амбициозни, обичате реда и думите ви изразяват точно това което мислите. Наследилите това от своята майка, която вероятно е била доста ангажиран човек, малко резервирана откъм чувства, но предана на семейството и носеща голяма отговорност върху себе си.
Нуждаете се от одобрение и висока оценка не толкова на вашата личност, но на вашите постижения.
Земен човек сте, предпочитате да живеете просто, в ясни правила и спазвайки писаните и неписаните закони.
Чувствате се най-добре когато виждате резултатите от своя труд, и когато това което правите е полезно за хората. Не харесвате безделници и хора, които се мотаят в живота без цел и посока. Дразните се когато ви подценяват и не ви гласуват доверие. Прекалено емоционалните и драматични сцени не са по вкуса ви .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots