петък, юли 17, 2009

“Цялото” се съдържа във всяка една част

“Когато се откъсне тревичка, цялата Вселена потръпва”
изказване от древните
Упанишади
Съвременна физика измени нашите възгледи за материалния свят. Днес вече никой не твърди, че частиците се състоят от някакво основно “вещество”- те са смятани за снопчета енергия. Те могат да извършват внезапни премествания, така наречените “квантови скокове”, в едни случай действайки като единно цяло, а в други – като вълни от чиста енергия. Реалността тече,нищо не е постоянно, всичко е част от модел, който се намира в непрекъснато движение.

Дори скалата е резултат от бесен “танц” на енергия. Вселената е жива и динамична, и ние самите намирайки се в нея и бидейки нейна част, сме живи и динамични.

ВСЕЛЕНАТА Е ГИГАНТСКА ХОЛОГРАМА
Теориите, положили началото на холографския ефект, били разработени за пръв път от Денис Харбър, удостоен по-късно с Нобелова премия за своето откритие.

Холограмата представлява явление, в което “цялото” се съдържа във всяка една от съставките му. Например морската звезда притежава известен холографски ефект. Ако се отреже една част от нея, тя израства отново. Освен това от отрязана част може да порасне нова морска звезда; нейният генетичен код е заложен във всяка нейна част...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots