петък, юли 17, 2009

Меркурий в Риби - Юпитер в Водолей

Преди 2500г. пролетната равноденствена точка е съвпадала с съзвездието, носещо днес името Овен (Aries), дадено му от древните гърци. То може да се наблюдава най-добре в ясни и безлунни нощи през октомври и ноември.

В него са включени около петдесет звезди, но със слаб блясък. По-ярки и лесно различими са три – Хамал, Шератан и Мезартим. Разположени във формата на неголяма дъга, която чертае рогата на Овена, те привличат погледа на фона на околните по-слаби звезди.




Слънце в Овен


Овенът е първият знак на зодиака. В резултат на това родените под знака на Овена често биват наричани децата на зодиака. Вие искате нещата да станат по вашия начин и се стремите да получите резултат веднага.

Предпочитате действието вместо анализа, постъпвате импулсивно, и това понякога води до грепки, но все пак остава най-добрата стратегия и модел на поведение , към които трябва да се придържате. Сигурно сте забелязали, че когато действате спонтанно или рискувате, късметът често е на ваша страна. Прекаленото обмисляне и анализиране на проблемите може да ви докара до зацикляне. Вероятно хората около вас намират поведението и постъпките ви за необмислени или авантюристични, но това именно е вашата природа и не трябва да бягате от нея.
Чувствата ви са силни и контрастни – лесно се доверявате и привързвате към хората, но ако ви разочароват рискуват да изпитат вашият гняв или омраза. Вие сте откровени, искрени и най-често това, което ви е на душата, това ви е и на езика. Не умеете да се преструвате, честни сте в отношенията и изисквате от партньорите си същото. По отношение на любовния си живот сте нетърпеливи.

Въпреки привидната липса на изтънченост у вас , в дълбините на душата си сте сърдечни и чувствителни хора, които са способни да изразяват чувствата си по открит и безхитростен начин Давате много във връзките, но и изисквате много за себе си, затова някои хора смятат, че Овните са егоисти. Що се отнася до финансите, следвате подобен модел на поведение: когато имате пари – давате и харчите нашироко, когато нямате – искате и смятате че хората, които имат са длъжни да ви помогнат.
Цените свободата си и не обичате да се намирате по нечия опека или контрол. В живота си ще положите много усилия да постигнете независимост. Обичате да сте начело, да водите, започвате всяко дело с голям ентусиазъм, но той не винаги се оказва достатъчен за да завършите това, което с което сте се захванали. Затова е добре винаги да се оглеждате за хора, които да довършат това, което сте наченали.
Тъй като Овенът е огнен знак, вие сте в състояние да възпламените ( в буквален и преносен смисъл) много неща.

Почти всеки Овен носи по тялото си белег от изгаряне. Освен това, той като знакът Овен символично е свързан с главата, то не е изключено да имате някакъв друг тип белег на главата .


Притежавате състезателен дух, затова за вас е важно да се занимава с някакъв вид спорт. Ако не правите физически упражнения, бързо ставате раздразнителни. Затова намерете или ако сте я намерили - задръжте интереса си към тази област на живота или спорта, където можете да влагате физическата си енергия.

Положителни и отрицателни качества на знак Овен

Положителни : независимост, смелост, предприемчивост, честолюбие, дружелюбност, откровеност, оптимизъм, въодушевеност, благородство, ентусиазъм, активност.
Отрицателни : нетърпеливост, егоизъм, припряност, безцеремонност, склонност към преувеличение, безразсъдство, гневност, избухливост, деспотичност, наивност, липса на такт и дипломатичност.


Външен вид

Типичната жена Овен е стройна, силна физически, макар че може да изглежда и крехка. Коса – гъста, тъмна или с червеникав оттенък, без непременно да е естествен, походката е устремена, решителна.



Астрологични съответствия

Стихия – ОГЪН, качество - кардинален

Планета управител - МАРС Цвят – червен; mетал – желязо;

Скъпоценни камъни: диамант, елмаз, рубин.

Аромати: канела, лавандула, евкалипт, мускус, мента


Хранене: За вас е добре да употребявате калорична храна, богата на белтъчини, желязо, калий, фосфор, витамини. Риба, овесени ядки, бобови, житни култури. За всеки знак са подходящи и растенията, които растат, зреят в неговия сезон – за Овен това са пролетните зеленчуци и плодове.

Здраве По принцип представителите на зодия Овен са здрави и изключително жизнени. Най-често имат оплаквания от мигрена, невралгии, психически разстройства. Слаби места - главата, стомахът, зъбите, костната система, бъбреците и очите. За щастие, рядко боледуват продължително.

Имат бърз обмен на веществата, болестите протичат също протичат бързо, остро, внезапно, слабо място са главата и кръвоносните съдове. При децата – внезапна температура, без видима причина, от притеснение. При възрастните – болест или наранявания на глава, лице, болести, свързани с кръвоносните съдове, спазми, невралгии.

Препоръки: да се сваля нервното напрежение, регулярни почивки, да се отделя време за релаксация и да се спи достатъчно. Да се контролира и трансформира агресивността.


Позиции на планетите - дата: 26.03., 13.31 часа

Асцендент в Лъв ASC 5°26' Слънце в Овен 5°40'

Луна в Козирог 0°08' Меркурий в Риби 15°03'

Венера в Овен 2°01' Марс в Козирог 29°43'

Юпитер в Водолей 6°01' Сатурн в Близнаци 15°09'

Уран в Везни 21°41' Нептун в Стрелец 7°21'

Плутон в Везни 3°00' Хирон в Овен 16°08'

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots