неделя, февруари 28, 2010

Велките философи

Сьорен Киркегор е роден във влиятелно семейство в Копенхаген, Дания.

Киркегор описва голямо разнообразие от явления, включващи: всяко чувство за изолация от и неодобрение към обществото; чувство за морално пропадане в обществото;

чувство на безсилие пред силата на социалните институции;

безличната, нехуманна същност на обширната и бюрократична социална организация.
Р.МАГРИТ






Сьорен Киркегор разпознава и приема понятието отчуждение, въпреки че го изразява и разбира в свои автентични термини.


За него настоящето е отражение; на истинската ценност и мисъл на действието; дискусии на действия; публичност и рекламиране на реалност; фантазия към реалност.

Значението на ценностите е " изсмукано " от тях от липса на авторитет...

...Вместо авторитета на миналото или на Библията или на който и да е друг силен и постоянен глас, ние имаме празнина и несигурност.

За Киркегор хората са загубили същността, защото приетият критерий за реалност и истина е обективна мисъл; която може да се докаже с логика, историческо проучване или научен анализ.

Но хората имат нужда от причини да живеят и да умрат; което истински дава смисъл на човешкия живот, а той не може да се формулира с математически, исторически или логически понятия.
Не можем да мислим за нашите избори в живота, ние трябва да ги правим; някои от тези избори, които предварително обмисляме, стават различни в реалния живот...

wi_ kipedia

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots