неделя, февруари 28, 2010

Великите философи - Киркегор

За Киркегор хората са загубили същността, защото приетият критерий за реалност е твърде много изкривен...

... а , типа обективност, която учените или историците могат да използват, пропуска същността; хората не могат да се мотивират и не намират същността в живота чрез чиста обективност. Вместо това, те я намират чрез страст и желание, " морал, и религиозна обвързаност " ...
Р.Магрит





Това явление не е обективно доказуемо; нито пък идва от някаква форма на анализ на външния свят; идва от обратното отражение, от начина по който се гледа на живота, който не се поддава на обективно изследване.

Вместо това, истинската себестойност произлиза от силно желание за нещо извън човешката мисъл.

Нещо, което надминава човешките сили, което води хората до допир с нещо, което дава значение, защото вдъхновява страхопочитание и върши чудеса, и изисква тотално и абсолютно обвързване към постигането му.

Анализът на Киркегор на настоящето използва термини, които приличат, но не са точно съвпадащи с тези на Хегел и теорията за отчуждението.


wi_ kipedia

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots