събота, април 25, 2009

Когато Ученикът е готов ...Учителят идва ...


ПОСВЕЩАВАМ НА баба ми Драга .
Чао и до нови срещи в някой друг живот /или свят /...



... и да успеем да установим с точност произхода на човешкото тяло, пак няма да можем да установим произхода на самия човек.
Тялото не е самият човек, а само негова дреха и никога няма да можем да разберем човека, ако изключим от родословието му на духа, който го прави вечен, и разумът, който е един аспект от този дух, диференциращ се в материалния свят и проявяващ се като интелект и ум.
Ето защо научните родословия нямат никаква стойност, както поради своя непълен характер, така и защото засягат единствено онова, което е най-малко човешко от човека.

Човекът е същество, в което, независимо коя част на Вселената обитава, най-висшето – Духът и най-нисшето – материята са съединени чрез ума.
Това същество, следователно, е един проявен бог, който върви от победа към победа и се губи в необозримото бъдеще, което го очаква.
“Човекът” не е непременно такъв, какъвто го виждаме днес тук, той може да има милиони образи...

“Човек” означава онова същество, в което Дух и материя са си подали ръце, в което те са достигнали или ще достигнат равновесие; същество, в което Духът е победил материята... или ще я победи.
... Следователно тази дума не е приложима само към нашата човешка раса, толкова незначителна по отношение на огромната човешка йерархия..
.



През живота те водеше
едно вътрешно създание,
палаво одухотворено същество,
което беше истинският ти Аз.

Не "обръщай гръб
на възможните бъдещета ",
ако не си се убедила, че
няма какво да научиш от тях...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots