сряда, юни 17, 2009

Същността на душата - индиго

Терминът “индиго” се отнася по-скоро до същността на душата, а не до цвета на аурата, която се променя в зависимост от моментното настроение и състояние.
Такива хора са много слънчеви , бързо излизат от раздранение.
Ясновидците, които могат да четат душата, са способни да познаят Индиговите хора.
Индиго лесно могат да се идентифицират по тяхната чувствителност, креативност, духовност и общите им поведенчески модели.

Като деца, те много приличат на останалите деца. Често са физически красиви, с проницателни очи. Те винаги са високо интелигентни и пълни с въпроси и желания. Енергични и активни са, имат силна воля и силно развито чувство за тяхната собствена стойност и значимост. Те знаят, че са специални и, че са тук, за да направят нещо важно.
Те са с дясна ориентация на мозъка и са привлечени към занимания от областта на музиката, изкуството, литературата, духовността, които се ръководят от дясното мозъчно полукълбо. Обичат кристали, рейки, медитация, йога.
Те са много страстни и крайно лоялни към приятелите си.

Често страдат от нечестностно отношение, манипулации и другите форми на егоистично поведение, приемано за нормално от по-възрастните.
Отношението им към парите е или да ги отхвърлят като ненужни, или да величаят властта им и да се стремят към тях, често успешно, за да си създадат охолство.
Ключова черта на Индиговите, най-често е гневът. На тях не може да им се заповядва, от така наречените “авторитетни фигури”. На подсъзнателно ниво, индиговите не признават “авторитети”.

Те знаят, че всички сме еднакви и се вбесяват от тези, които се държат авторитарно и диктаторски, независимо дали са родители, учители или шефове.
Това е областта, в която те са важни като учители – учат ни да приемаме собствената си сила, да уважаваме себе, като не отдаваме силата си на тези, които ни подтискат. Другото, на което ни учат, е да ценим креативната и духовната си същност и да не отдаваме толкова голяма стойност на материалния успех.

Индигото като дете е -- активно, енергично, с голямо въображение. Те могат сами да се забавляват и играят в собствените си светове с часове.

Често имат въображаеми приятели и обичат феи и делфини.
При момчетата тенденцията към хиперактивно и деструктивно поведение е често по-изразена. Това, вероятно е влияние от обществената ни структурата, изразяваща мъжкото господство, която се възприема от момчетата в ранна възраст.
Изключителната интелигентност на Индиговите може да се окаже дразнеща за повечето възрастни. Те не се оставят да им се нарежда какво да правят, но пък оборват и дискутират всяка инструкция. Докато родителите не се научат да уважават правото на детето на избор и да уважават този избор, децата ще продължават да им се противопоставят всеки път със силата на волята си.
Правилният подход към Индиговото дете е да се покаже готовност и желание за обсъждане, обясняване и предлагане на избор.

Инструкциите от типа “Прави, каквото ти е наредено!”, ще предизвикат само враждебност или безразличие.
Индиговите деца често не харесват училището. Те се отегчават от бавното /според тях/ темпо и повтарящите се задачи, измислени от учители, които не разбират интелигентността им.
Те се борят с авторитетите и натиска, което може да се окаже съкрушително за младата индигова душа, която в действителност не разбира “властта над другите”, доминирането, подчинението, характерни за земното общество.
Проблемите в училище включват ADD и ADHT, резултат от отегчение и раздразнение. Дислексията също често е израз на алтернативния начин на съществуване и мислене, използвани от Индиговите.


Като повечето юноши, Индигото ще навлезе в пуберитета, настроенията му ще започнат да се променят и ще се затвори в себе си, под влияние на промените, които се извършват в тялото му. Въпреки това, през този период Индиговите започват да виждат отвъд грубия материализъм и ролята на жертва, върху които се основава живота на повечето възрастни в модерния свят.
От този момент, те се откъсват от подобен начин на живот и търсят алтернативи, които смятат за по-смислени, по-забавни или просто като предизвикателство за възрастните. За съжаление, много от тези алтернативи включват дрога, различни транс партита с химически предизвикано състояние на блаженство, което е с малка продължителност и води до зависимост.
По този начин подрастващите изразяват гнева си и отхвърлянето на система, която не предлага нищо стойностно на Индиговата душа. Родителите може и да водят децата си в рехабилитационни центрове, но в действителност трябва да си зададат въпроса, защо толкова интелигентни и креативни същности действат саморазрушително.
Друга форма на саморазрушително поведение при подрастващите е, когато детето приеме ценностите на родителите и се стреми да ги надмине.

Това е плашещо, тъй като Индиговите са природно много надарени и талантливи и често развиват феноменални академични и технически умения, за да получат признание и успех, но всичко това е за сметка на емоционалното им развитие. Последствията се проявяват в по-късен етап от живота им, когато изпитват трудности в създаването на пълноценни партньорства и взаимоотношения.

Младият Индиго
През двадесетте и тридесетте си години, Индиговите обикновено попадат в една от двете групи.
Първата група са така наречените „юпита”, които обикновено правят кариера в IT технологиите или в изкуството. Те търсят стабилни взаимоотношения, създават семейства и деца. Но водят постоянна битка с нормите на брака, семейството и работата. Изпадат във вътрешно противоречие, защото Индиговите им души се стремят да изразят същността си и да покажат кои са в действителност, докато все още продължават жънат „успеха” на старата система.
Другата група са „аутсайдери”. Те често пътуват много, превръщат се в „световни граждани” и отказват да се установят на едно място. Тези хора обикновено нямат постоянна работа и професия, живеят алтернативен начин на живот, който включва и наркотици. Твърдят, че са щастливи, но всъщност са неудовлетворени от финансовата си ограниченост и невъзможността да си позволят „нормалните” неща – създаване на семейство, стабилен дом и вписване в обществото.
И двете групи се опитват да дадат нова дефиниция на това, какво означава да си възрастен в съвременния свят; да намерят начин да изживеят своята истина и в същото време да намерят щастие и стабилност като възрастни. Те са поколението, което проправя пътя за нови възможности и за новия избор на Новата Земя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots