понеделник, юни 15, 2009

ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ 2

Кристалите са уникална форма на живот. Много интересно е да се изучава процеса, при който кристалът расте, обхваща примеси, създава удивителни структури. Неговата честота на излъчване е в състояние да окаже влияние на енергетиката на човека и околното пространство. Тук обаче е много важен индивидуалният подход. При избора на кристал е важна информацията за личния хороскоп, преобладаващото влияние на планетите и съответствието на кристала на вашите желания и потребности. Използват се само природни кристали, но не и синтетични камъни или изкуствени имитации, които са безполезни, ако целта е да се подобри енергетиката на пространството. Същото се отнася и за личните кристали — талисмани и амулети.

Могат да бъдат използвани и непрозрачни разновидности на скъпоценните камъни, например нефрит. Много източни народи го почитат като свещен камък. Китайският писатель Хиу-Чин приписвал на нефрита пет основни качества, отговарящи на пет душевни качества на човека: мекият блясък на камъка съответства на добросърдечието, здравината на камъка напомня за умереност и справедливост, мелодичният звук при удар е сравним със значението на науката за човека, постоянната и непроменима структура на камъка говори за мъжество, вътрешни устои, които не се поддават на натиск отвън, камъкът е емблема на чистота.
Този минерал лесно може да се намери, в природата го има в достатъчно количество, затова при желание сигурно може да се намери късче истински нефрит и да се разположи на североизток в дома ви. Минералите също така е добре да се поставят в централната зона и на югозапад, тъй като те са символ на елемента Земя. За трансформация на енергията, влизаща в дома ви през прозореца, кристалът се закача пред прозореца на шнурче. Най-подходящо е да се използват прозрачни кварцови кристали или планински кристал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots