събота, юни 27, 2009

"Слабите ни места " 2

Можете да определите дали сте истински интелигентен по това, как решавате да приемете неблагоприятните обстоятелства.
Жизнените битки са, общо взето, еднакви за всекиго. Сходни трудности изпитва всеки, кой¬то общува с други човешки същества в каквато и да е социална среда. Несъгласията, конфликтите, компроми¬сите са присъщи на човека. Също така парите, старостта, болестите, смъртта, природните бедствия и злополу¬ките са неща, които поставят затруднения пред всички хора.
Някои обаче издържат, избягват демобилизира¬щата ги депресия и мъка въпреки нещастията, докато други рухват, стават инертни или получават Н. Р.

Тези, които разглеждат проблемите като естествен спътник на човешкия род и не измерват щастието с отсъствието на проблеми, са най-интелигентните хора. Но те се сре¬щат най-рядко.
За да се научите напълно да владеете себе си, е необходимо съвсем ново мислене. То може да се окаже тру¬ден процес, тъй като твърде много сили в обществото действуват срещу личната отговорност. Човек трябва да се довери на способността си емоционално да преживява това, което реши да преживее във всеки момент от живота си. Това е радикално схващане. Вие може би сте израсли с мисълта, че не сте в състояние да контролирате емоциите си, че гневът, страхът и омразата, както и любовта, екстазът и радостта са неща, които ви се случват.
Индивидът не контролира тези неща, само ги приема.


Когато настъпят тъжни събития, той естествено изпитва тъга и се надява, че скоро ще настъпят радостни събития, за да се почувствува по-добре.
ИЗБРАХТЕ ЛИ КАК ДА СЕ ЧУВСТВУВАТЕ !?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots