понеделник, юни 15, 2009

ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ

Във всеки дом има предмети, които събуждат изключително положителни емоции. В психологията те се наричат "котва"; това може да бъде не само предмет, но и мирис, съчетание на цветове, мелодия, докосване на определена зона на тялото. Всеки път включването на "котвата" ни връща състоянието на удоволствие, екзалтация, наслаждение, повторящо момента, когато той е бил възприет от нашето подсъзнание. Любимите плюшени играчки дълги години могат да служат като символ на защитеност, а ароматът на цъфтящия люляк да предизвиква необяснимо романтично настроение.

Сега няма да говорим за понятието отрицателна котва, там всичко е аналогично, само че със знак минус. В дома ни преди всичко ни интересуват предметите, които нашето подсъзнание възприема като стимул за радостно обновление, отпускане или удоволствие.

Не може да се каже, че ние често използваме снимки в интериора на своето жилище. А това е един прекрасен начин да подобрим настроението си, ако снимката отразява щастлив момент от живота ни. Дори да не сте особено фотогенични, все едно ще се намери снимка, която ви е приятно да гледате. Или това могат да бъдат фотографии на хора, които обичате. Струва си човек да помисли на тази тема, да използва фантазията си, за да обмисли всичко — от рамката до мястото, където една снимка може да се впише по най-добър начин в интериора на жилището. Малките снимки, както и неголемите картини, които могат да се загубят в пространството на дома, могат да бъдат поставени в огледални рамки. Взема се огледало с подходящ размер, поставя се в рамка, а снимката се закрепва в центъра на огледалото. Разбира се, рамките трябва да се съчетават по цвят и материал. Ако искате да поставите снимка на бюрото си, използвайте десния ъгъл — това е зоната на взаимоотношенията.

Огледалата са мощно средство за корекция на енергийните потоци в дома ни. Но като всяко лекарство, те могат и да навредят. Никога не поставяйте огледало срещу входната врата, така то ще отразява влизащата енергия в дома. Не е добро решение и ако в огледалото се отразява брачното ложе.

Огледалата разширяват добре пространството, затова са незаменими в малки и тесни места. Те удвояват всичко, което се отразява в тях — луксозни предмети, цветя (още повече че подобряват и осветяването на цветята), произведения на изкуството. Огледалото може да бъде жива картина, ако в него се отразява красивия пейзаж през прозореца.

В кухнята огледала могат да се използват за визуално увеличение броя на нагревателните плочи или горелки на готварската печка. Това е символ на благосъстоянието на семейството.

Вие няма да усещате тревога, ако когато работите на бюрото си, около печката или почивайки си в леглото, виждате входната врата в помещението. Огледалото може да реши проблема без да се налага да размествате мебелите.

Всяка ръчно изработена вещ, от естествени материали, може да служи за източник на позитивна енергия. Ако тя е била изработена лично за вас и майсторът й е бил в добро настроение, тогава тя наистина става уникално ценна. Ако вие сами обичате да се занимавате с ръчна работа, имате творчески идеи, старайте се да работите само когато сте здрави и изпитвате удоволствие от работата. Не забравяйте, че влагате не само майсторство, но и енергия, която придобива форма...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots