неделя, август 26, 2012

да се осъществи триумфа

Есеите са твърдели, че душата е безсмъртна и, че тя се намира само временно в оковите на физическото тяло.Те са казвали, че ако душата се освободи от тези окови, тя ще може с радост да се издигне нагоре в небесата и тогава ще придобие вечна свобода. Понеже знаели, че ще бъдат за кратко време на земята, не искали да опетняват вечните си души.Точно тази нагласа, строгата дисциплина, абсолютният отказ от лъжа или компромис ги правел обект на толкова много гонения през вековете. Есеите знаели как да общуват с ангелските същества и били наясно с произхода на злото на земята. В общностите им жените са били равнопоставени, имуществото е било общо и се е раздавало на всекиго според нуждите му. Есеите се смятали за отделен народ - не заради външни белези, като цвят на кожата, цвят на косата и т.н., а заради светлината на техния вътрешен живот и знанията, които имали за скритите тайни на природата. Те считали себе си за група от хора, намираща се в центъра на всички народи - защото всеки можел да стане част от тях, веднага след като успешно преминел определен тест. Вярвали, и с право, че са наследници на синовете и дъщерите на Бог, наследниците на велика древна цивилизация.Работили усърдно, за да може да се осъществи триумфа на светлината над мрака в човешкия ум...
Основната задача на есеите според вярванията им била обогатяването на душата. Те били светлината, която свети в тъмнината и която я приканва да се промени в светлина. В пълно спокойствие той трябвало да направи преглед на досегашния си живот - на успехите, неуспехите, мотивация, придобитите опит и мъдрост с помощта на определени критерии- с цел да достигне до обективно обобщение на своя живот. Той трябвало да си спомни моментите, в които е получил помощ или импулс от "рая" и от "своя ангел" по време на детството си и през целия си живот, и да погледне как те са му повлияли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots