понеделник, август 31, 2009

Моите ценности и жизнени позиции - анкета

1.Главното в живота това е ...


ЛЮБОВТА ... !!!


2. Моят жизнен принцип : ...

Превърнете трудностите в предизвикателства!


3.Моята главна позитивна черта

Оптимизма


4.Какво ми дава живост ?

Пътуване,разнообразие,красотата в природата...


5.Какво мое качество ми дава оцелявае в този живот

Вътрешна сила, вяра...


6.В какво виждам източника на своите жизнини сили

Търсене на познание ,общуване с животни,природа, пътешествията ...


Отрицателни ценности :

7.Без кое свое качество аз бих бил непобедим ?


Тъга...


8. Без кое свое качество ,аз бих направил всичко което съм провалил в живота ?


Постоянство...


Положителни ценности :


9. Какво ми помага да избягвам големи неприятности и провали !?

Светогледа ...

10. Какви мои качества, способности ми помагт да преживея кризите и моите черни дни ...

Увереност,знания..


11. Какво ценя повече от всичко ?

Човек да има положителна нагласа !



12. Какво най-често казвам на приятелите си ,но защо те не разбират това или се смеят ...

Истината за смисъла на Живота !!!


13. От какво се страхувам...Презирам...Отхвърлям... В себе си и другите ?

Лицемерие, пошлост,користолюбие ...


14. Какво аз постоянно ,но безрезултатно доказвам на себе си и другите ?

Определени способности...


15. Коя истина не се помрачава от повторения...?

Вярната


16. Коя е моята любима мъдрост ?


"Щом плуваш ти към "Съвършенство бряг " , - незнайното за Теб знайно става...


"Невеж ли си " - наученото пак в невежество ще те Изобличава... !!! Дж.Руми






неделя, август 30, 2009

Причини за вътрешното напрежение



Доколкото ние не си представяме добре космическите сили и не знаем какъв ще бъде свята след определено време, то можем да работим само със себе си, за да се подготвим по някакъв начин за последващите нови условия.

Първото, което можем да направим е, да отхвърлим всичко в нашия живот, което създава и поддържа вътрешно напрежение у нас.

1. Като начало просто трябва да обърнем внимание на здравето си и да намерим свободно време за подготовка на съзнанието си и организма си за промените.

2. Трябва бързо да се освободим от всички дългове, които имаме. Има се предвид не само паричните и други материални дългове, но и енергийните, и от морален аспект. И трябва да се стараем да не правим нови дългове за това кратко време.

Трето. Повечето хора имат неизпълнени желания. И тези желания дълго време не са се изпълнявали заради отсъствието на подходящи условия. Това също създава напрежение и то може да бъде много силно. Трябва да се поработи над тях и по възможност или да се изпълнят тези желания или да се отхвърлят като явно неизпълними. Тук е полезно да се разделят потребностите и капризите. Потребностите на душата и тялото трябва да се удовлетворят, а капризите да се отхвърлят.

Четвърто. Напрежението може да бъде поради стари физически или емоционални травми, които стоят дълбоко в тялото или психиката и определят мирогледа, често с негативен оттенък. Тези стари травми предизвикват енергийни блокажи в организма, поради което човек не се чувства здрав и щастлив. От тези блокажи също трябва да се избавим колкото се може по-скоро. Най-добрите методи според нас са динамичните медитации, тибетските тантрически техники и Рейки.

Пето. Напрежение възниква, когато сме в противофаза с природните ритми. А съвременното общество си е създало такива ритми, които много често противоречат на природните. Когато според природните ритми трябва да спим, ние бодърстваме и сме принудени да сме активни, а когато трябва да бъдем активни, спим или почиваме, по-скоро се опитваме да почиваме. Няма да привеждаме примери, нека всеки да проанализира своя живот и да намери ситуации, когато е в унисон с природните ритми и когато не е. За възстановяването на хармонията с природните ритми могат да помогнат календарите хааб и цолкин на маите. (това е една от най-сложните теми и тя ще бъде разгледана в следващите разработки. Между другото – 260 дневния цикъл по календара цолкин започва от 16 септември 2006 година.)

Шесто. Несъзнателния навик за всичко да обвиняваме другите. Този начик е много голям източник на вътрешно напрежение. Трябва спешно да се приключи с това и да се поеме отговорност за собствения живот.

На първо време това означава да не прехвърляме лошото си състояние на други хора.


Обикновено, когато на човек не му е добре, той търси причината във външни условия и често свързва своето лошо самочувствие с времето (циклон, антициклон, дъжд или слънце), с близките хора (не се отнасят с него както трябва), или с властта (пак са повишили цените). Всички те се оказват виновни за това, че човекът се чувства отвратително или че нещо го боли. Самият той не е виновен, той просто е жертва на неблагополучни обстоятелства.

Ако така се подхожда към ситуацията, то практически е невъзможно тя да се поправи (не можеш да подействаш на властта или да отмениш циклона) и остава само да се търпи и чака. И такова търпение създава най-голямото, хроническо напрежение. След време обстоятелствата се променят, появява се светъл лъч, у човека минава лошото настроение и за известно време забравя за това. Но обидата и вътрешното напрежение остават и при първия възможен случай се появява като хидра. По нататък процесът циклично се повтаря и всеки път вътрешната неудовлетвореност укрепва.


Това е задънена улица. Търсенето на външни причини е безкрайно. Когато си отива една външна причина, на нейно място идва друга, нова. Тази нова причина още по-силно влияе на човека и го заставя да се чувства още по-ужасно. Трябва да се прекрати търсенето на външни причини, особено свързани с други хора. Никой не определя нашето вътрешно състоение освен нас самите.

Постарайте се да не спорите с тази мисъл, а просто да я приемете временно за проверка и да поживеете по друг начин. Каквото и да ви се случи – добро или лошо – казвайте си, че за това причината сте вие. Ако това състояние не ви харесва и искате да го промените, търсете вътрешни начини, които ще ви помогнат да направите това. Разбира се, че от хубавите състояние никой няма да иска да се избави. А как да се промени лошото самочувствие? Има много начини, като например интензивно да се диша, или да се изпие един чай, например.

Пробвайте да поживеете по този начин известно време. Ако не ви хареса – върнете се към стария си стереотип, но можем да поспорим, че няма да се стигне до това. Всеки, който дори за седмица е успял да поживее, считайки себе си за причина за всичко, опирайки се само на себе си, ще почувства повече свобода и ще усети (може би за първи път в живота си) безусловна радост от живота.

Това е един от най-главните моменти в подготовката на съзнанието за предстоящите условия, може би най-важния.

сряда, август 26, 2009

Рецепта за Любов



Необходимите съставки:

1 ч. Вяра
4 ч. Обич

2 ч. Търпение

3 ч. Доброта

4 ч. Разбиране
5 л. Нежност
1 л. Хумор


Вземи Обичта и Търпението и ги добави към Вярата.
Отделно разбъркай Добротата, Разбирането и Нежността.
Добре смеси всичко.

Разтвори добре в Хумора и изпечи на Слънчеви лъчи.

Поднасяй всекидневно с Щедра Душа.

Да Ти е сладко!
от Ири Благоева

неделя, август 02, 2009

Отпускащите глезотии

Най важното ни правило :
Да бъдем привърженици на качествената почивка, ... обаче тя все ни се струва кратка, а много често ни се изплъзва.

И понеже не винаги успяваме да се измъкнем от градската си бърлога за уикенда, все по-често прибягваме към отпускащи глезотии.

Престоят в сауна или парна баня винаги ни действа антистресово, а любимата ни рецепта за зареждане на батериите е качествен масаж.
Но какво по-хубаво от трите в едно?

Последният супер релакс,е така наречения Египетски масаж.

Основното при него е, че ви "мумифицират", а подробностите около това действие са различни не само по света, но и във всеки релакс- център.














Терапевтите използват различни благоуханни масла и еликсири, за да изцедят от тялото ни и последния отровен токсин, който пречи на безгрижното ни съществуване.

Чрез специални движения мазилата се втриват в кожата и тялото се увива в пашкул.

Това действа загряващо и в продължение на почти час магическите съставки проникват дълбоко в епидермиса.

Така се ускорява регенерирането и освежаването на кожата, а след края на процедурата няма и следа от умора, досада или липса на енергия.

Според експертите най-добрите египетски масажи се правят именно на територията на африканската страна.

Процедурата обикновено започва с посещение в сауната, което отваря порите.

След това на специална масажна маса с лек натиск започва нанасянето на хладна мокра смес върху цялото тяло.





В класическия си вариант тя е съставена от меки кокосови стърготини, смесени с пълномаслено мляко до получаване на паста.

Върху нея се поставя гъста кална маска, основана на местна лековита почва, а накрая тялото се опакова плътно със стегнати превръзки.

След известен период на релакс на фона на тиха музика лепкавата обвивка се сваля под душ с топла вода.

Парната баня също е задължителна – според обичая в Египет тя е адски гореща и ароматизирана с билки. За това престоят в нея най-често е кратък – 2 до 5 минути.

Охлаждането след това става в специално джакузи, но това далеч не е всичко.

Грандиозният финал е силов масаж от специално обучен терапевт, при който се използва масло от сандалово дърво.

Върху чувствителни зони като лицето и деколтето се нанася пчелно млечице, за което местните вярват, че има подмладяващо действие.

Тук и в Европа египетския масаж често е пореработен и по-кратък, но при всички положения е свръх зареждащ не само за тялото и кожата, но и за ума.












Хубаво настроение !!!

Трябва да си силен преди да започнеш да обичаш!

Можеш ...
да плачеш за това, че си е отишло...

Или да се усмихнеш за това, че си го преживял
и имаш чудесни спомени!

Можеш
да затвориш очи и да се молиш да се върне... и повтори

Или да отвориш очи и да видиш всичко, което e останало!

А То може да не е никак малко...

Сърцето ти
може да е пусто, защото не можеш да го видиш...

Но може и да го напълниш с Любовта,
която изпитваш !

Можеш
да обърнеш гръб на утре и да живееш във вчера...

Или да си щастлив, че идва утре, защото си имал това вчера!

А най- добре е да живееш Днес !

Можеш
да плачеш и да затвориш съзнанието си за всичко...

Или да направиш това, което винаги искаш:

Да се усмихваш,
да отвориш очи и
да продължиш напред!

Любовта няма да те направи силен.

Трябва да си силен преди да започнеш да обичаш!

 

 

Blog Widget by LinkWithin

СВЕТОГЛЕД

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!

Snap Shots